Με συναντήσεις με τους Υφυπουργούς Τουρισμού και Πολιτισμού ολοκλήρωσε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων την επίσκεψή της στην Αθήνα στην οποία μετέβη την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να προωθήσει σημαντικά θέματα για το Δήμο.

Η Μ. Υδραίου είχε την περασμένη Παρασκευή διαδοχικές συναντήσεις με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη και την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Σημαντικά ήταν τα θέματα που περιλαμβάνονταν στην ατζέντα της συζήτησης με τον Υφυπουργό Πολιτισμού. Η ανάγκη ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού σημαντικών πολιτιστικών δομών του τόπου μας επισημάνθηκε ιδιαίτερα από την Μ. Υδραίου. Επίσης, η Δήμαρχος ανέφερε μετ’ επιτάσεως στον Υφυπουργό ότι χρήζουν ουσιαστικής στήριξης τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο Δήμο μας, σωματεία πολιτιστικά με μακραίωνη ιστορία.

Η λειτουργία της Σχολής Ξεναγών, ζητήματα του ΙΕΚ Τουρισμού και οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος με ξεχωριστές εμπειρίες ήταν τα κύρια θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη. Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και επισημάνθηκε η ανάγκη στήριξης του τουριστικού προϊόντος κάτω μάλιστα από τη δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία αντιμετωπίζει ο τόπος μας αλλά και ο κόσμος γενικότερα.

Τόσο ο Υφυπουργός Πολιτισμού όσο και η Υφυπουργός Τουρισμού εξέφρασαν στη Δήμαρχο την επιθυμία να επισκεφθούν την Κέρκυρα μόλις επιτρέψουν κάτι τέτοιο οι συνθήκες.