Με το νέο υφυπουργό Εσωτερικών κ.Θοδωρή Λιβάνιο , συναντήθηκε η νέα δήμαρχος Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων κ.Μερόπη Υδραίου.

Αντικείμενο της συνάντησης η νομοθετική ρύθμιση που σχεδιάζει να φέρει η κυβέρνηση για να διασφαλιστεί η λειτουργία των Δήμων αλλά και οι θεσμικές αλλαγές στην αυτοδιοίκηση.

Η κ.Μερόπη Υδραίου επισήμανε ότι η συνεργασία και η συναίνεση στην επόμενη περίοδο πρέπει να συμβαδίζουν με την διασφάλιση της κυβερνησιμότητας των Δήμων και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις προς τον Υφυπουργό Εσωτερικών, ο οποίος την ενημέρωσε ότι η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί και θα ψηφιστεί άμεσα.

Παράλληλα επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα , που ήδη έχουν δημιουργηθεί στους δήμους που προέκυψαν από την διάσπαση του Ενιαίου Δήμου αφού δεν υπήρχε καμία πρόβλεψη για την ενίσχυση τους με το αναγκαίο προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ζήτησε από τον Υφυπουργό Εσωτερικών να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ειδική πρόβλεψη των περιπτώσεων των τριών δήμων της Κέρκυρας όπως και όσων άλλων δήμων προέκυψαν από διάσπαση.

Η κ.Υδραίου αναφέρθηκε και στις επικείμενες αλλαγές που θα γίνουν στον Κώδικα Δήμων, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια συνολική ανακατανομή αρμοδιοτήτων στο τρίγωνο Κράτος-Περιφέρειες-Δήμοι προκειμένου να βελτιωθούν οι υπηρεσίες προς τους πολίτες.