Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία χορήγησης της πρώτης δόσης του εμβολίου κατά της πανδημίας Covid-19 στους ωφελούμενους και το προσωπικό του Γηροκομείου – Πτωχοκομείου Κέρκυρας. Ο εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε από ειδικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και η διαδικασία κύλησε ομαλά.

Στο χώρο παρευρέθηκαν επίσης δύο γιατροί συνεργαζόμενοι με το Γηροκομείο, επικουρικά αντιπροσωπεία του Ερυθρού Σταυρού ενώ υπήρχε και επανδρωμένο ασθενοφόρο για αντιμετώπιση τυχόν ανάγκης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η δεύτερη δόση του εμβολίου στους φιλοξενούμενους και το προσωπικό της δομής πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 18 Φεβρουαρίου.

Όπως δήλωσε η Δήμαρχος και Πρόεδρος του Γηροκομείου – Πτωχοκομείου, “ από την πρώτη στιγμή θεωρήσαμε χρέος μας και σπεύσαμε να ενταχθούμε στη διαδικασία προκειμένου το συντομότερο δυνατό και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα το σύνολο των ατόμων που φιλοξενούνται και εργάζονται στο Γηροκομείο μας να κάνουν το εμβόλιο και να νιώσουν και οι ίδιοι ασφαλείς. Παράλληλα, η δομή μας θωρακίζεται περισσότερο απέναντι σε αυτόν τον αόρατο κίνδυνο.”

Πρέπει να αναφερθεί ότι εδώ και μήνες στο Γηροκομείο – Πτωχοκομείο πραγματοποιούνται τεστ για Covid-19 κάθε δεκαπέντε ημέρες τα οποία μέχρι στιγμής έχουν βγει όλα αρνητικά. Σημειώνεται τέλος ότι τα τεστ θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται κάθε δεκαπενθήμερο.