Η στήριξη των Διαπόντιων νησιών και των ακριτών μας και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Υπουργείου τέθηκαν στη συνάντηση που είχε η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μ. Υδραίου με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα το περασμένο διήμερο.

Η Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει και προσωπικά τον Υφυπουργό για την άμεση υλοποίηση της δέσμευσής του προκειμένου να γίνει πράξη η δωρεά, εκ μέρους του Υπουργείου, εξοπλισμού για την ανακατασκευή της παιδικής χαράς Ερείκουσσας. Τα έξοδα για την προμήθεια αυτή θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε από το Υπουργείο η επικείμενη εγκατάσταση μόνιμου εθνοφυλακίου στους Οθωνούς το οποίο μάλιστα σύντομα αναμένεται να εξοπλιστεί και επανδρωθεί. Η Μ. Υδραίου δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνδράμει το Υπουργείο όπου απαιτηθεί ενώ από την πλευρά του ο κ. Στεφανής τόνισε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις στέκονται πάντα στο πλευρό των κατοίκων των συγκεκριμένων περιοχών που αποτελούν το Βορειοδυτικότερο άκρο της χώρας μας.

Ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, την συζήτηση μεταξύ Δημάρχου και Υφυπουργού απασχόλησε και το ενδεχόμενο διενέργειας από κοινού εκδηλώσεων με επίκεντρο την ανάδειξη της εμβληματικής προσωπικότητας του πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδος Ι. Καποδίστρια. Τέλος, συζητήθηκε και σειρά άλλων θεμάτων που σχετίζονται με το αντικείμενο του θεματικού τουρισμού.