Η Κέρκυρα ως ασφαλής τουριστικός προορισμός φαίνεται ότι είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης και δημοσιογράφων οι οποίοι επισκέπτονται το νησί μας τις τελευταίες ημέρες. Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου είχε αυτή τη φορά την ευκαιρία να παραχωρήσει συνέντευξη στο σερβικό ειδησεογραφικό και τουριστικό portal “Telegraf.Rs” όπου αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας σε ό,τι αφορά τις φετινές καλοκαιρινές διακοπές.

Παράλληλα, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συνδ. Ελληνοσερβικής Φιλίας Zelico Popovic παρουσία του Προέδρου του AOCTA Σπ. Χαλικιόπουλου, του Σέρβου τουριστικού πράκτορα Velemic Mihajlovic, ο οποίος δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα, και των Αντιδημάρχων Παναγιώτας Τζάνε και Χρυσούλας Τόμπρου.

Οι ερωτήσεις της Δημοσιογράφου του Telegraf.RS Ivana Nedic επικεντρώθηκαν κυρίως στο κατά πόσο η Κέρκυρα είναι ένας ασφαλής προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές όσων επιθυμούν να έλθουν στο νησί μας. Η Δήμαρχος, απαντώντας σχετικά, αναφέρθηκε εκτενώς στην τήρηση των μέτρων πρόληψης και προστασίας, στην τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων αλλά και στις ενέργειες και δράσεις που έχουν γίνει σε τοπικό επίπεδο για την καλύτερη παροχή υγειονομικών υπηρεσιών. Όπως επεσήμανε, αναβαθμίστηκε η δυνατότητα του Νοσοκομείου του νησιού να κάνει ελέγχους και να αντιμετωπίσει πιθανό κρούσμα (προμήθεια μηχανήματος διεξαγωγής εξέτασης κορονοϊού, μηχανημάτων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, αύξηση κρεβατιών Μ.Ε.Θ. κ.α.) αλλά και ως προς τον τομέα της ενίσχυσης των δομών υγείας με υγειονομικό υλικό.

Η κ. Υδραίου τόνισε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες δίνεται στους επισκέπτες η μοναδική ίσως ευκαιρία να γνωρίσουν την Κέρκυρα μέσα από ιδιαίτερες εμπειρίες αφού δεν θα έρθουν αντιμέτωποι με πολυσύχναστες παραλίες, κυκλοφοριακή ασφυξία και υπερπληθώρα τουριστικών δραστηριοτήτων. Σε κάθε περίπτωση, είπε η Δήμαρχος απαντώντας σχετικά, η προσπάθεια εστιάζει στην τήρηση των κανόνων ασφαλείας και προστασίας της δημόσιας υγείας και παράλληλα στην προσφορά των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών και μοναδικών εμπειριών στους επισκέπτες.