Κάλεσμα για συνδρομή στον τραπεζικό λογαριασμό Δήμου- Ιατρικού Συλλόγου

Η κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και οι τυχόν ανάγκες που υπάρχουν ήταν το αντικείμενο σύσκεψης η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νοσηλευτικό ίδρυμα μεταξύ του Διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη, της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπης Υδραίου καθώς και του Προέδρου και του ταμία του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας Δημήτρη Καλούδη και Χρήστου Γιάγκα αντίστοιχα. Η Δήμαρχος μάλιστα, κάλεσε πολίτες και φορείς να συνδράμουν μέσω του τραπεζικού λογαριασμού που έχει ανοιχτεί στην τράπεζα Πειραιώς για τον σκοπό της ενίσχυσης του Νοσοκομείου με υγειονομικό υλικό.

Στην συνάντηση επισημάνθηκε ότι το Γ.Ν. Κέρκυρας βρίσκεται σε ελεγχόμενο και ικανοποιητικό επίπεδο ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών ενώ ήδη έχουν γίνει από τη διοίκηση οι διαδικασίες για την κάλυψη των αναγκών που υπάρχουν σε υγειονομικό υλικό. Από την πλευρά τους, τόσο η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων όσο και ο Πρόεδρος και ο ταμίας του Ιατρικού Συλλόγου τόνισαν ότι όπως στο πρώτο «κύμα» έτσι και τώρα θα βοηθήσουν με ό,τι δυνάμεις έχουν.

Όπως ανέφερε η κ. Υδραίου, οι ανάγκες του Νοσοκομείου είναι αυτονόητο ότι δεν είναι στατικές αλλά αντιθέτως ποικίλουν και απαιτούν άμεση αντιμετώπιση. Για το σκοπό αυτό, τόνισε ότι ο Δήμος από την πλευρά του θα συνεπικουρήσει, στο βαθμό που έχει αυτή τη δυνατότητα, την Διοίκηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος προκειμένου να λύνονται συντομότερα προβλήματα που τυχόν θα προκύψουν. Ανάλογη ήταν και η θέση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου.

Ο τραπεζικός λογαριασμός

Μάλιστα, η Μ. Υδραίου υπενθύμισε την ύπαρξη του τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος δημιουργήθηκε τον περασμένο Μάρτιο σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που προκύπτουν ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και κάλεσε φορείς και πολίτες για μια ακόμη φορά να συνδράμουν με τις δικές τους δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού ο οποίος έχει ανοιχτεί για τον σκοπό αυτό στην τράπεζα Πειραιώς είναι:

ΙΒΑΝ: GR 90 0171 5820 0065 8214 7816 813

Σημειώνεται ότι δικαιούχος του λογαριασμού είναι ο Ιατρικός Σύλλογος της Κέρκυρας καθώς μόνο μέσω ενός τέτοιου είδους φορέα, σωματείου ή συλλόγου, μπορεί από νομικής άποψης να λάβει δωρεά το Νοσοκομείο.

Ευχαριστίες σε όσους έχουν συνδράμει

Η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων επανέλαβε ότι η προσπάθεια η οποία καταβάλλεται είναι ιερή και στο βαθμό που ο καθένας μπορεί, είναι καλό να βοηθήσει αφού ο σκοπός αφορά την προστασία όλων αυτών που δίνουν μάχη καθημερινά μέσα στο Νοσοκομείο μας. Παράλληλα, η Μ. Υδραίου ευχαρίστησε όλους όσοι μέχρι τώρα συνέδραμαν σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και οικονομικά, καταθέτοντας στον ανωτέρω τραπεζικό λογαριασμό.

Σε ό,τι αφορά την μέχρι τώρα οικονομική συνδρομή στον τραπεζικό λογαριασμό, εκτός του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων και του Ιατρικού Συλλόγου, χρήματα έχουν καταθέσει αρκετοί φορείς και επιχειρηματίες στους οποίους και η Δήμαρχος απευθύνει θερμές ευχαριστίες. Στον εν λόγω τραπεζικό λογαριασμό έχουν καταθέσει χρήματα ο «Φάρος Ζωής», το Επιμελητήριο Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Κέρκυρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κέρκυρας Χαρ. Βούλγαρης και ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όπως το Kontokali Bay Hotel, οι Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις «Δελφίνια», ο επιχειρηματίας κ. Χρ. Ιωάννου, το Ακρωτήρι Beach καθώς και ο Βουλευτής Κέρκυρας Δημήτρης Μπιάνγκης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες η Δήμαρχος απευθύνει και προς τους πολίτες εκείνους που από το υστέρημά τους κατέθεσαν χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό.